Parisuhteen toimivat tavat näkyväksi

23.01.2019

Mikä parisuhteessanne toimii mielestänne hyvin? Onko arki soljuvaa ja käytännön järjestelyt toimivia? Vai onko vuorovaikutus tai yhdessä vietetty aika sitä parasta suhteessanne? Vai oletko koskaan pysähtynyt miettimään mitkä asiat ovat sitä parasta parisuhde arkea omassa parisuhteessasi?

Helposti näemme ne viat ja toimimattomat asiat suhteissamme, onhan se jo osa selviytymisviettiä, joka ihmisellä luonnostaan on. Toimivat tavat ja asiat voivat jäädä helposti näkymättömiksi ilmiöiksi suhteessa, jos niihin ei osaa kiinnittää huomiota. On helpompi nähdä se toimimaton osa. Kuinka helppoa muuten on antaa positiivista palautetta yleensä sille lähimmälle tai muille ihmisille? Tuleeko se ihan reilusti ja luonnollisesti vai joudutko tsemppaamaan tai hieman pakottamaan itseäsi näissä tilanteissa?

Sain palautteen antamisesta melko mielenkiintoisen mielikuvan. Lehmä, joka heinää märehtiessään sanoo suustaan: "Hyi, ompa paljon kärpäsiä", "Kaviot taas kurassa" tai "Suomen kesä on mitä on". Samaan aikaan lehmän utareista lypsetään maitoa ja jokaisessa maitotipassa on  jokin positiivinen ilmaisu "maukas", "ravitseva", "lempeä" tai  "terveellinen". Ihminen sanottaa pyytämättä negatiivisia asioita, mutta positiiviset asiat tulee "lypsää" tietoisuuteen. 

Parisuhteessa kannattaa etsiä kolme hyvää asiaa iltaisin puolisosta. Millaisten lasien läpi katson puolisoa juuri tänä iltana? Positiivinen ajattelutapa kertaantuu. Kun keskitymme hyvään ja positiiviseen näemme sitä enemmän ympärillämme. Positiivisten huomioiden jakaminen puolisoiden kesken lisää pystyvyyden tunnettamme, vahvistaa me henkeä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Mikä on teidän juttunne? Mistä voisitte vielä saada suhteeseenne lisää syvyyttä tai yhteistä tahtotilaa?  Kohtaavatko näkemyksenne hyvästä parisuhteesta tai siitä millaista arkenne tulisi olla? Oletteko halukkaita näkemään erilaisia  näkökulmia?

Mukavia talvipäiviä!